VastBest Vastgoedpresentaties
Blog

BLOG

Een vastgoedfotograaf?


Jouw succes als makelaar = hoe potentiële klanten het vastgoedkantoor zien.

 

Heel vaak geven vastgoedmakelaars duizenden euro’s per maand uit aan reclame. De hoogste plaats op Google, de meeste likes op Facebook, de populairste foto op Instagram, …

 

Is dat een slecht idee? Absoluut niet. In de huidige vastgoedmarkt waar erg veel competitie is en om elk nieuw pand gestreden moet worden, is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Elke keer dat je in het zicht komt van een potentiële klant is het dat zeker waard.

 

Wat volgens mij minder veel zin heeft is om heel veel geld uit te geven aan marketing terwijl je geen professionele foto’s op je website hebt staan.

 

Foto's die er amateuristisch uitzien hebben misschien niet de allergrootst mogelijke impact in de verkoop van een huis in een markt zoals we die op het moment kennen (al horen we meestal andere signalen), het heeft die zeker wel op de impact op het beeld dat potentiële klanten hebben over een kantoor.

Soms hoor je een makelaar zeggen: “Het is niet nodig voor mij om professionele foto’s te gebruiken, mijn huizen geraken zo ook vlot verkocht.”

Dit ga ik niet tegenspreken, ik ben er zeker van dat op de huidige markt huizen goed verkopen. De vraag is namelijk groter dan het aanbod. Potentiële kopers kijken door de foto’s heen omdat ze nu eenmaal op zoek zijn naar een huis.

 

In een markt waar er weinig aanbod is en veel vraag lijkt het dus misschien niet van belang voor de vastgoedmakelaar, maar bekijk het eens door de ogen van de eigenaar. Die gaat op zoek hoe panden online geplaatst worden en het is niet moeilijk om te voorspellen dat een eigenaar kiest voor een kantoor dat professionele foto’s gebruikt.

 

Wat ik hiermee wil zeggen is dat op de huidige markt professionele foto’s wel eens belangrijker kunnen zijn voor inkoop dan voor verkoop. Dus in plaats van 2 panden per week in te kopen konden dat met professionele foto’s er wel eens 5 zijn. In dat geval wint de makelaar dus heel wat.

 

Kortom, wil je als makelaar je concurrenten het extra moeilijk maken, klanten de garantie kunnen bieden dat hun woning op een mooie en professionele manier gepresenteerd zal worden, wil je dat inkopen gemakkelijker verlopen omdat je meer te bieden hebt dan een ander kantoor? Kies dan voor een samenwerking met VastBest.

 

Neem gerust vrijblijvend contact op. Voor nieuwe klanten hebben we steeds een toffe kennismakingsactie waardoor je meteen kan zien wat de positieve gevolgen van onze foto’s zijn.